Vi Högkänsliga

Inspiration & Gemenskap - För den högt känsliga personen och dess anhöriga

Bemästra vardagen

Att klara av vardagslivet. Hur gör man det? Med så mycket känslor... 

Det är vackert med känslor, de berikar livet, ger en möjlighet att uppleva det på ett djupt och meningsfullt sätt. Att bli uppslukad av konst och musik eller fyllas med kärlek under en fin skogspromenad. Vi är lyckliga som besitter egenskapen att få känna så starkt. Men det har sitt pris. Alla fall så länge vi inte behärskar de jobbiga känslorna som alltid kommer in i livet emellanåt.

Det är så lätt att förlora sig själv i de mörkaste av känslor. Att låta sig luras och tro att de är allt. Man tappar perspektivet, mår dåligt och orkar inte med någonting. I värsta fall, om man inte kan hantera de jobbiga i livet som kan överrsösa oss högkänsliga, kanske man mer och mer stänger och till och med isolerar sig ifrån omvärlden och gemeskapen med andra helt enkelt för att det blir för mycket.

Men de mörka, tunga känslorna är inte allt. Vi måste inte förlora vårt perspektiv i de jobbigaste av stunder. Vi är inte ensamma. Och vi måste påminna oss själva om att de tunga känslorna kommer och går liksom de goda lätta. Vi får inte vara rädda för att känna även det jobbiga, känna tyngden i dem och uppleva mörkret och tro på att det kommer att ljusna snart igen. 

Att acceptera det som är när det kommer till känslor är en bra teknik för att bemästra tillvaron. Att glädjas med de underbara och gråta av det hemska. Och att sedan träna oss i att påverka vad vi känner. Att hjälpa oss själva att skapa en känsla av glädje då vi kanske känner oss ledsna. Att åternimma en positiv känsla, kanske en känsla av humor och komik då vi känner oss bortgjorda eller besvikna. Att träna upp vårt känslominne och minnas en känsla i kroppen, känna den, och vips har vi förändrat vår dag.

Vi lever i ett Nu som vi har makten att påverka. Om allt känns hopplöst och för tungt för att påverka får vi för all del inte bli besvikna på oss själva, ibland är livet tungt och då får vi tillåta det att vara det, och att känna det liksom vi känner allt annat. Men ofta kan vi faktiskt lyfta upp oss själva genom att ta fram ett minne i form av en känsla inom oss. En känsla vi hade en gång då vi upplevde något vackert eller roligt.

Välkommen

Välkommen till www.vihogkansliga.n.nu.

Nyhetsbrev

Skype Me™!

Länkar

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)