Vi Högkänsliga

Inspiration & Gemenskap - För den högt känsliga personen och dess anhöriga

Blogg

Vilken överaskning!

21 jan 2017

Det var ju massor av rörelse på hemsidan!

Igår loggade jag in på min porträtthemsida här på n.nu för att jag fått en beställning på porträtt och blev inspirerad att ta en titt (det bar längesen jag var inloggad här då jag varit mammaledig i snart ett år). Jag blir då påmind om även den här sidan, som legat i dvala för mig i flera år, blir nyfiken att gå in och kolla statistiken och upptäcker att det finns massor av besökare till den här hemsidan. Vad roligt! Nu känner jag min inspirerad att göra något av detta. Vilken möjlighet! Nu blir detta ett kortare spontaninlägg här medan bebis ändå sover, men jag börjar nu klura på hur jag kan liva upp sidan ännu mer och fylla den med givande innehåll. 

Jag tänker, att i en värld som blir mer och mer okänslig, lider fler och fler av oss av sin höga känslighet, samtidigt som fler och fler upplever att de är känsliga. Allt är ju som sagt relativt, och det är lite "hönan och ägget", men utöver det faktum att 15-20 % av befolkningen har ett känsligare nervsystem så ökar nog även upplevelsen av att vara känslig och kanske inte passa in i allmänhet. Det ska inte vara så här! Vi ska inte lida av vår känslighet och känna att vi är en käpp i samhällets stora rullande hjul. Vi ska tas på allvar och ta vår plats. Vi behövs, känsliga människor har blivit överkörda allt för länge, kanske inte av elakhet men av "okänslighet". Kanske vi bör vara en käpp i hjulet, just nu, då vagnen ju som känt är på väg ut över stupet. 

 

Hur som helst kan vi inte vänta på att någon annan ska se oss och "läsa oss". Vi måste förstå oss själva, acceptera vår känslighet och lära oss hantera det. Därefter behöver vi lära oss att fylla vårt eget utrymme, ta plats och se till att vi får det vi behöver i livet för att kunna leva ut vår fulla potential. Om det är vad vi vill... och det är det väl?!

Kika in här igen om det tilltalas dig! För nu tänker jag blåsa liv i den här gamla sidan. Jag känner att ämnet är mycket relevant för mig i livet just nu och jag har mycket idéer och tankar som går i ton med den här hemsidan, som passar att delas här.

Vänligen Mathilde

 

Bloggande högsensitiv person

5 nov 2012

Hejsan alla högkänsliga människor som till min glädje hamnat på denna sida. Det var ett tag senan jag startade min hemsida om högkänslighet (www.vihogkansliga.n.nu), och den har legat på is under en lång period nu pga av att jag inte mått särskilt bra, det har varit och är mycket i mitt liv som gör det svårt för mig att ta mig för saker, att få saker gjorda, även om det är sådant jag vill göra. Om du är högkänslig så är det nog högst troligt att du förstår precis vad jag menar. Om du dessutom har problem med din självkänsla och lider av social fobi så kommer du nog känna igen dig mycket i texterna som kommer framöver också.

Jag startar härmed en blogg, som ett sista försök att känna att jag existerar. Att få uttrycka mig som jag är, utan att hämmas av mina sociala rädslor och andra hämningar. Det är så mycket som intresserar mig och hur dåligt jag än mår så kan jag inte stänga ute omvärlden. Men utan att på något sätt få ut alla tankar som tornar upp sig på höjden får jag snart svindel och förlorar fotfästet totalt! Jag behöver någonstans att skriva av mig och det hade varit underbart att få respons på sina tankar och funderingar av andra som finner något i innehållet.

Jag har varit deprimerad under en tid nu och jag har mycket problem med min kropp som jag förmodar beror på muskelspänningar och andra stressrelaterade problem som jag haft i stort sett hela mitt liv.

Hur deprimerande det än må låta med min utgångspunkt som deprimerad så är denna bloggen tänkt att bli något positivt för läsaren. Jag vill inte dra ner den som hittar hit utan jag vill att den som lämnar bloggen ska göra det med en positiv känsla. Vi får se hur det går!

Välkommen

Välkommen till www.vihogkansliga.n.nu.

Nyhetsbrev

Skype Me™!

Länkar

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)